Bolu’da  “Bizim Köyde Buluşuyoruz” projesi kapsamında Kıbrıscıklı vatandaşlar sağlık kontrolünden geçirildi.

Bolu'da hastalıkların erken teşhisi ve hastaneye gelmekte güçlük çeken vatandaşlar için, geçtiğimiz yıllarda "Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz" projesi başlatıldı. Proje kapsamında içerisinde doktorların da yer aldığı sağlık ekipleri tarafından köylerde yaşayan vatandaşlar sağlık kontrolünden geçiyor.

Bolu Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde; hastalıkları erken teşhis etmek ve köylere yerinde sağlık hizmeti vermek amacıyla başlatılan "Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz" Projesine Kıbrıscık İlçesinin Deveören Köyünde devam edildi. Vatandaşlara; evde sağlık hizmetleri ekipleri ve hekimlerimizle sağlık taraması ve muayene hizmeti verildi.

Proje kapsamında, kardiyoloji, nöroloji, enfeksiyon hastalıkları, göz, fizik tedavi, dahiliye, aile hekimi, iç hastalıkları gibi farklı branşlardan uzman doktorların muayene, tetkik ve tarama yaptığı bu ziyarette mobil kanser tarama, evde sağlık, diyetisyen, diş muayene ve tarama, sigara bırakma, aşı, MHRS randevu gibi birçok hizmet veriliyor.

Muhabir: HURİ AFACAN