(Haber: Oğuzhan Eke) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gerede Deri Organize Sanayisinin arıtma tesisini inceledi. Bakan Kacır’ın incelemesinin kirlilik yaşanan Ulusu Deresi ile ilgili olabileceği düşünüldü.

Bolu’nun Gerede ilçesinde dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gerede’de bulunan Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. Bolu Valiliğinden yapılan paylaşım ile kamuoyuna duyurulan ziyaret öncesinde, basın mensuplarına haber verilmedi.

“ARITMA TESİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDULAR”

Ziyarete ilişkin yapılan bilgilendirmede, "Gerede Deri İhtisas OSB Müdürü Cihat Can’dan arıtma tesisinde yapılan revizyon çalışmaları hakkında bilgiler alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır ile Valimiz Sayın Erkan Kılıç, Gerede Deri OSB Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundular.

Bakan Kacır'ı ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Kılıç, nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti” denildi.

Ziyaretin, kirlilik yaşanan Gerede Ulusu Çayı’na ilişkin olabileceği ifade edildi. Gerede’deki deri sanayisindeki tesisin yetersiz kaldığı ve bölge için yeni arıtma tesislerinin projelendirildiği biliniyor.

Editör: Oğuzhan EKE