Cumhuriyetin ilk yıllarında başarılı bir öğrenciyken dönemin şartlarından dolayı eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalan ve yaşamı boyunca bu arzusunu içinde taşıyan Zehra Taşman, yaklaşık 1 asır sonra memleketi Bolu’daki kız öğrencilere ilham kaynağı oldu. Zehra Taşman’ın eğitim aşkı, oğlu Haldun Taşman’ın adına bağışladığı fonla hayata geçirilen Zehra Taşman Eğitime ve Kadına Destek Programı’na dönüştü. Programa seçilen kız öğrenciler, Abant’ta düzenlenen eğitim kampında buluştu.

 Bolu Bağışçılar Vakfı Kurucu Mütevelli Üyesi İş İnsanı Haldun Taşman, annesi Zehra Taşman’ın yaşamı boyunca içinde taşıdığı eğitim aşkını memleketi Bolu için bir eğitim programına dönüştürdü. Zehra Taşman Eğitime ve Kadına Destek Programı’nın ikinci döneminde projeye seçilen 15 kız öğrencinin eğitim süreci başladı. Bolu Bağışçılar Vakfı tarafından yürütülen programda hem akademik hem de sosyal beceri anlamında başarılı 15 kız öğrenci, eğitim kampında bir araya geldi. Abant’ta bir otelde düzenlenen eğitim kampında kız öğrencilere alanında yetkin eğitmenler tarafından kariyer, liderlik, yaratıcı drama ve iletişim alanlarında dersler verildi.

 

Bolulu Kadın Liderler Yetiştiriliyor

“Bireysel ve Toplumsal Gelişime Açık, Hem Donanımlı Hem de Vicdanlı Kadınlar Yetiştireceğiz” mottosuyla yola çıkan program, Bolulu kadın liderler yetiştirmeyi hedefliyor. Programda konuşma yapan Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şura Öztuncay, kampın Zehra Taşman Eğitime ve Kadına Destek Programı’nın başlangıç aşaması olduğunu belirtti. Öztuncay, "Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı kapsamında 15 gencimize 12 ay boyunca liderlik kampları yanı sıra çeşitli alanlarda eğitimler vereceğiz. Bunun ilk başlangıcı olan tanışma ve kişisel gelişim kampındayız. Bu çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve daha ileri bir seviyeye taşımak için bir yıllık süreçte kapsamlı bir gelişim programı uygulanacak. Böyle anlamlı programlar için biz bağışçılar olarak her zaman Bolu’nun yararına olabilecek projeleri desteklemeye hazırız," dedi.

Eğitim ve Etkinlikler

Programda yer alan Doç. Dr. Müberra Çelebi, liderlik beceri gelişiminde ekip olma, problem çözme ve karar verme süreçlerine yönelik inisiyatif ve iletişim oyunları gerçekleştirdi. Kurumsal Danışman Cem Batur, yaratıcı düşünme becerileri üzerine, Araştırma Görevlisi Mert Şen ise yaratıcı drama alanında iki gün süresince eğitimler verdiler. Takım ruhunu ve becerisini geliştirmeye yönelik oyunların da olduğu programda, kız öğrenciler engelleri aşabilmek için birlikte hareket ettiler. Takım olarak karşılaştıkları sorunlara çözüm bulan öğrenciler, ekip ruhunu daha iyi anlayarak stratejik becerilerini nasıl geliştirebileceklerini öğrendiler.

Muhabir: SELDA SELİN ÖZBAY