(Haber: Oğuzhan Eke) - Genel Başkan olarak son kez partisine seslenen Meral Akşener, “Zihnim de vicdanım da rahat oldu. Allah herkese böyle veda etmeyi nasip eylesin” dedi.

İYİ Parti 5. Olağanüstü kurultayı, Ankara’da gerçekleştiriliyor. Kurultayda İYİ Parti’nin yeni genel başkanı seçilecek.

Seçim öncesi son kez İYİ Parti Genel Başkanı olarak kürsüye gelen Meral Akşener veda konuşması yaptı.

“ZİHNİM DE VİCDANIM DA RAHAT OLDU”

Akşener, konuşmasında zihninin ve vicdanının rahat olduğunun altını çizerek, “Bugün karşınızda bu kürsüden son kez konuşuyorum. Çünkü bugün emaneti devretme günü. Hayatımın 30 yılını farklı dönemlerde memleketimizin geleceği devletimizin güvenliği için siyaset sahnesinde çalışarak geçirdik. Beni motive eden tek bir şey vardı o da tüm eğitim hayatım boyunca beni parasız yatılı okutan milletimize ve her geçen gün tahrip edilen devletimize karşı vefa borcumu ödemekti. Bu uğurda 30 yıl boyunca bir kadın olarak zorluklarla iftiralarda tehditlerle karşılaştım. Her devrin ahlaksızlarıyla mücadele ettim. Zihnim de vicdanım da rahat oldu. Hiçbir zaman kişisel bir çıkarım olmadı. Hiçbir zaman utanacağım bir yaram olmadı. Hiçbir zaman vicdanımı susturabilecek bir güç olmadı. Yalan dolana hiç tahammülüm olmadı. Tehdide hiç eyvallahım olmadı. Toz zerresi kadar korkum da olmadı” dedi.

“ALLAH HERKESE BÖYLE VEDA ETMEYİ NASİP EYLESİN”

Akşener, görevi boyunca birçok engelle karşılaştıklarını ifade ederek, “Duruşumuzu pazarlık masalarına meze ettirmemiş olmanın gururuyla son kez karşınızdayım. İYİ Parti'yi kurduğumuz ilk günkü gibi bir an bile pes etmeden mücadele etmiş olmanın gönül rahatlığı ile karşınızdayım. Allah herkese böyle veda etmeyi nasip eylesin. Bu günlere çiçek bahçelerinden değil mayın tarlalarından geçerek geldik” açıklamasını yaptı.

Editör: Oğuzhan EKE