(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu’da eşi ve çocuğu devlet korumasına alınan şahıs, üzerine yanıcı madde dökerek intihar etmeye kalkıştı.

İntihar girişimi, Büyükcami Mahallesi’nde bulunan 4 katlı iş merkezinin, en üst katında meydana geldi. İddiaya göre, intihar girişiminde bulunan M.B., (28) eşi Z.B. ile uzun süredir geçimsizlik yaşıyordu.  Aile içerisindeki geçimsizlik nedeniyle Z.B., 9 yaşındaki oğlu ile evden kaçarak, devlet korumasına sığındı. Eşinin ve oğlunun kaçtığını öğrenen ve kendilerine ulaşamayan M.B., intihar etmek için yanına aldığı yanıcı madde ile iş merkezinin 4’üncü katındaki korkuluklara çıktı. M.B.’yi fark eden çevredeki vatandaşlar tarafından 112 Acil Yardım ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri, üzerine yanıcı madde dökerek intihar etmeye kalkışan M.B.’yi ikna etmek için çabaladı. M.B., oğlunun kendisine getirilmesini istedi. Olay yerine gelen M.B.’nin ailesi ve arkadaşları da şahsı intihar etmekten vazgeçirmek için çabaladı.

İkna olmayan M.B., bir süre sonra elindeki alkol şişesini kırarak, kolunu ve boynunu kesmeye başladı. Kanlar içinde kalan şahıs, 2 saat süren mücadelenin ardından bir anlık müdahale ile yakalanarak yere indirildi.

Yaralı M.B., kelepçelenerek tedavisi için ambulansa alınırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı. M.B.’nin suç kaydı olduğu ifade edildi.

Editör: Oğuzhan EKE