TBMM 22. ve 23. Dönem Ak Parti Düzce Milletvekili Dışişleri eski bakanı diplomat ve siyasetçi Yaşar Yakış hayatını kaybetti.

Eski bakan ve Düzce eski milletvekili Yaşar Yakış, tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında hayatını kaybetti.

Ankara’da dün yaşamını yitiren eski Dışişleri Bakanı ve 22’nci, 23’ncü dönem Düzce Milletvekili Yaşar Yakış için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tören düzenlendi. Törene, Yakış’ın ailesi ve yakınları ile birlikte TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, siyasi partilerin grup başkanvekilleri ve milletvekilleri ile eski TBMM başkanları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek katıldı.

Yaşar Yakış’ın, Türk bayrağına sarılı tabutu görevlilerin omuzlarında TBMM Şeref Kapısı merdivenleri önüne getirildi. Yakış’ın hatırasına saygı duruşunda bulunulmasının ardından dua okundu. Meclis’teki törenin ardından Yaşar Yakış’ın cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Düzce’nin Akçakoca ilçesine gönderildi. Yakış’ın cenazesi, ikindi namazı sonrası Çuhallı Çarşı Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Osmaniye Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

YAŞAR YAKIŞ KİMDİR?

1938 yılında Düzce’nin Akçakoca ilçesinde dünyaya gelen Yakış Anvers Başkonsolosluğu muavin konsolosluğu, Lagos, Roma ve Şam Büyükelçilikleri ile Brüksel’deki NATO Daimi Temsilciliğinde çeşitli görevler üstlendi. 3 Kasım 2002’de düzenlenen genel seçimlerde Düzce’den Milletvekili seçilen Yakış, 18 Kasım 2002 tarihinde de Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak atanarak AK Parti’nin ilk Dışişleri Bakanı oldu.

Köroğlu TV AİLESİ olarak merhuma Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz.

Muhabir: SELDA SELİN ÖZBAY