Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 19 yaşındaki S.Ç. 4 Ekim’de İstanbul Eyüpsultan'daki evinde saat 15.30 sıralarında Ayşenur Halil'i (19), saat 16.00 sıralarında ise Fatih ilçesinde İkbal Uzuner'i (19) vahşice katletti.

Cani daha sonra Edirnekapı surlarından atlayarak, intihar etti. Cinayetlerle ilgili soruşturma sürüyor. Konuyla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, İstanbul’da yaşanan vahşi olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Emniyet Güçlerimize “vur emri” verilmesi gerekiyor”

MHP Bolu Milletvekili Akgül, emniyet güçlerine vur emrinin verilmesi gerektiğini savunarak; “İstanbul’da satanist ve ruh hastası bir alçağın, iki genç kardeşimizin canına kastettiği saldırı, Türk Milletinin vicdanını yaralamış, vatandaşlarımızın büyük tepkisine yol açmıştır. Son dönemde çocuklarımıza, gençlerimize ve güvenlik güçlerimize yönelik artan bu alçak saldırılar, toplumsal vicdanı sarsmakta, vatandaşlarımızın güven duygusunu yaralamaktadır. Güpegündüz sokak ortasında kadınlarımıza, gençlerimize yönelik bu tür saldırıların önüne geçmek amacıyla Emniyet Güçlerimize “vur emri” verilmesi ve cezaların artırılarak gerekli yasal düzenlemelerin yapılması artık büyük bir zaruret haline gelmiştir. Uzun vadede bu toplumsal sorunun çözülmesi için ahlak, etik ve değerler eğitiminin önemi tabiki büyüktür. Ancak bunun yanında bahsettiğimiz hukuksal düzenlemelerin caydırıcı gücünden faydalanmakta kısa vadede etkili olacaktır. Bu alçak saldırıda hayatını kaybeden İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Muhabir: BURHAN YEŞİLTAŞ