(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu’da bir fabrikada çalışan güvenlik görevlisi, işlenen suçu KAAN uygulaması ile bildirerek, suçu engelledi. Güvenlik görevlisine teşekkür belgesi verildi.

İçişleri Bakanlığı KAAN projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında özeli şirketlerde çalışan güvenlik görevlileri, yaşanan olumsuz bir durumu anlık olarak polis ve jandarma ekiplerine bildirebiliyor. Bolu’da bulunan bir fabrikada çalışan özel güvenlik Halil Karabatak da KAAN uygulaması üzerinden verdiği bildirim ile bir suçun aydınlatılmasında yardımcı oldu. Bolu Valiliği, Halil Karabatak’a, Özel Güvenlik Haftası kapsamında teşekkür belgesi verdi. Teşekkür belgesi takdimini Bolu Valisi Erkan Kılıç yaptı. Programa Bolu İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Avcı da katıldı.

“KUVVETLERİNE DESTEK VERMESİ SON DERECE ÖNEMLİ”

Güvenlik Görevlisi Karabatak’a teşekkür eden Kılıç, “Kendisine ben de çok teşekkür ediyorum. Kendisinin yapmış olduğu ihbarla bir suçun işlenmeden önlenmesini sağlamış olduk. Vatandaşları da suçla mücadelede, kolluk kuvvetlerine destek vermesi son derece önemli” dedi.

“SUÇUN AZALTILMASINDA BİZE ÇOK FAYDA VERİYOR”

KAAN uygulamasına dikkat çeken Kılıç, “Bu suçla mücadelede bize verdikleri destek çok önemli. Bunu da İçişleri Bakanlığımız mobil bir uygulamayla özel güvenlik görevlilerinin suç işlenmesini önleme amaçlı buradan bildirimde bulunma durumları söz konusu. Tabi emniyetinde toplum destekli polislik faaliyetleri var. Suçun azaltılmasında bize çok fayda veriyor. Bunun yanında KAAN uygulaması da aynı şekilde önemli katkılarda bulunuyor. Bunun büyük bir örneğini ilimizde gördük” ifadelerini kullandı.

Kılıç, işlenen suçun aydınlatıldığı, suçluların yakalandığını belirtti. Öte yandan olaya ilişkin bilgiler gizli tutuldu.

Muhabir: Oğuzhan Eke