(Haber: Oğuzhan Eke) - Düzce İl Özel İdaresi, Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı yaylalarda turizm planını işleme koydu. Öte yandan Kardüz Yaylası için kış turizmi faaliyetleri kapsamında bakanlığı tahsis yapıldı.

Düzce’de kış turizmi konusunda çalışma olup olmadığına dair, Düzce İl Genel Meclisinde araştırma yapıldı. Bu kapsamda, Düzce’nin Bolu sınırında yer alan ve sınır sorunlarıyla gündeme gelen yaylalarında kış turizmi için çalışma yapılabileceği işaret edildi.

Yapılan araştırmaya dair, yayımlanan meclis kararlarında, “Düzce Kış Turizmi için bölgedeki önemli merkezlerden birisi olma imkânına sahiptir. Bölgemizin en yüksek noktası olan Kardüz Yaylası yapılan çalışmalar ile kış turizmi ‘Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ ilan edilmiştir. Bu bölgede imar planları hazırlanmış ve şu an yatırım için Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi yapılmıştır” denildi. 

Ayrıca kararda, Bolu sınırları içerisindeki Sinekli, Pürenli ve Balıklı Yayla için, “Bunun dışında doğa yürüyüşleri ve kamp içinde bölgede yer alan Topuk Yaylası, Sinekli Yaylası, Pürenli ve Balıklı Yaylalarına yine doğa ve macera sporları meraklıları tarafından ziyaret edildiği komisyonumuzca tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Düzce İl Genel Meclisinde görüşülen rapor, oylama sonucunda oy birliğiyle kabul edildi. Düzce, Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı yaylaları ile Bolu sınırında bulunan Kardüz Yaylasında çalışmalarına başladı. 

Editör: Oğuzhan EKE