Bolu’da, LGS birincisi olan Aras Kadir Deveci’ye, Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından hediye verildi. Deveci, başarısını düzenli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Türkiye’de, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) 992 bin 906 öğrenci katıldı. Sınava katılan öğrencilerden 352 tanesi soruların hepsine doğru yanıt vererek, 500 tam puan aldı. Bolu’da yaşayan 50 Yıl. Ortaokulu öğrencisi Aras Kadir Deveci de tüm sorulara doğru cevap vererek, tam puan aldı. Bolu Valiliğinde gerçekleştirilen program ile Deveci’ye, Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından hediye verildi. Hediye takdimine Aras Kadir Deveci’nin annesi Asuman Deveci ve babası Resul Deveci ile Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve Deveci’nin öğretmenleri katıldı.

“HAYATINDA DA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Aras’ı tebrik eden Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Bolu’daki, ülkemizdeki bütün öğrencilerin başarılı olmasını tatbikî istiyoruz. Aras da bizden birisi... Bolu’dan bu sınava girdi ve tüm soruları yapması bizi ayrıca mutlu etti. Kendisini ayrıca tebrik ediyorum. Bundan sonraki eğitim – öğretim hayatında da başarılar diliyorum” dedi.

“PLANIMI ÖNCEDEN YAPTIM”

Başarısının sırrını anlatan Aras ise, “Sınavda başarımı ben düzenli çalışmaya borçluyum aslında. Aşırı fazla çalışmadım ama planımı önceden yaptım. Hiçbir zaman eksik olmadı. Başarımı ona borçluyum. İleride uzay ile ilgili meslekler düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“AŞIRI STRESLİ DEĞİLDİ”

Anne Asuman Deveci, oğlunun stres yapmadığına işaret ederek, “Oğlum çok çalışmadı. Aşırı stresli değildi. Bence en büyük avantajı o oldu. Programlarını yaptı, dersi derste öğrendi ama rahatlığı… Mesela denemesi kötü geçtiğinde ‘Olsun bir sonraki denemede toparlarım anne, sıkıntı değil’ deyip kendini rahatlatabilmesi bir avantajdı onun için” diye konuştu.

“YÜZÜMÜZÜ KARA ÇIKARMADI”

Baba Resul Deveci ise, “Duyguluyuz, sağ olsun yüzümüzü kara çıkarmadı. Öğretmenlerin verdiği programı harfiyen uyguladı. Annesi de 6-7 aydır burada yalnız. Ben il dışındaydım. Çok desteği oldu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Aras’a hediyesi takdim edilerek, toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Muhabir: OĞUZHAN EKE