(Haber: Huri Afacan) - Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan orman köylerinde yaşayan orman yangınları gönüllüsü vatandaşlara orman yangınlarıyla mücadele konularında eğitim verildi.

2024 yılı yangın sezonu için gönüllü eğitimlerine devam eden Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü, orman teşkilatı ekipleri ile yangınlarla mücadele etmek isteyen vatandaşların eğitimi kapsamında Pelitçik köyünde teorik ve uygulamalı eğitim düzenledi.

İşletme Şefi İlker Mali tarafından verilen eğitimlere Gövem, Kuzfındık, Pelitçik, Saccılar ve Sebenardı köylerinden toplam 35 kişi katıldı.

Eğitimde, orman yangınları hakkında genel bilgilendirme, yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ve iş güvenliği konularında bilgiler verildi. Yangın öncesi ve sonrasında yapılacakla hususların aktarılmasından sonra katılımcılara su tankerlerinin nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak anlatıldı.

Orman yangınlarının söndürülmesinde en etkili müdahalenin yer ekipleri tarafından yapıldığını ifade eden yetkililer olası orman yangınları ile mücadelede yer ekiplerine katılacak ve destek olacak orman yangınları gönüllüsü vatandaşların eğitimlerinin, belli aralıklarla yıl boyunca devam edeceği belirtti.

Editör: Servet GÖKÇEK