(Haber: Aynur Durukan) - Bolu Valiliği koordinasyonunda Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan protokolde Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Harekete Geç İklim Değişiyor Doğa ve Orman Pedagojisi Programı protokolü imzalandı.

Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluğundaki faaliyetlerin sonuncusu Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet yürüten Değirmen özündeki Aladağ Orman Eğitim Merkezi Şefliği’nde gerçekleştirildi. Katılımcılara “Flora ve Fauna" konularında eğitimler Şube Müdürü Dr. Metin Serin, Orman Mühendisi İlhan Yeşilbaş ve Uzman Biyolog Banu Şeyma Zaman tarafından verildi.

Özellikle; doğal iklim kayıt cihazı olan ağaçların yıllık halkalarıyla ilgili yapılan çalışma da ağaçların yıllık halkalarını incelerken geçmiş yıllardaki iklim hakkında bilgi alabileceklerini öğrenmeleri öğretmenlerin son derece ilgisini çekti.

Projede şimdiye kadar; Bolu Merkez ilçedeki temel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere iklim değişikliği ve hareketli yaşam, karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik doğa dostu yaşam ile orman, doğa ve insan temelinde sorumluluk ve farkındalık oluşturmak hakkında eğitimler verildi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tespit edilen ormanlık alanlarda yapılan eğitim ve etkinliklerde, programların oluşturulmasında ve yürütülmesinde gerekli destekler sağlandı.

Editör: Servet GÖKÇEK