(Haber: Selda Selin Say) - Bolu Kent Konseyi Başkanı Remzi Kocaman, her yıl 10-12 Mayıs tarihleri arasında yapılan İzzet Baysal Şükran Günleri etkinlikleri programını açıkladı.

Devlet Üstün Hizmet Madalyası" sahibi Bolulu hayırsever iş insanı İzzet Baysal, adına düzenlenen "Şükran Günleri" 10-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Bolu'da kurduğu vakıf aracılığıyla 1994'ten bu yana kentin her köşesine toplam değeri 500 milyon liradan fazla olan hastane, kreş, üniversite, cami, okul ve huzur evleri olmak üzere onlarca eser kazandıran İzzet Baysal adına düzenlenen "Şükran Günleri" programını Kent Konseyi Başkanı Remzi Kocaman açıkladı.

10 MAYIS CUMA

İzzet Baysal Şükran Günleri etkinlikleriyle ilgili bilgi veren kent konseyi başkanı Remzi Kocaman, 10 Mayıs günü saat 15.00’ te Esin Baysal adına bir sağlık merkezi açılışı ile başlayacağını söyledi ve ekledi:

 “14 yıldır kent konseyi olarak yürütülüyor. Bu sene izzet baysal vakfı başkanı Ahmet baysal amcamızın rahatsızlığı nedeniyle 1 gün katılacağı göz önünde bulundurarak 10 Mayıs günü programları başlattık. 10 Mayıs günü saat 15.00’ te Esin Baysal adına bir sağlık merkezi yapılacak. Akşam Yıldırım Beyazıd camiinde mevlidi şerifle devam ediyor.”

11 Mayıs cumartesi

“Yoğunluk 11 Mayıs Cumartesi saat 10 ‘da Anıtpark’ta toplanıyoruz. Mümkün olduğunca daha geniş topluluklar katılmasını arzu ediyoruz. Oradaki başlangıç törenimiz her zaman olduğu gibi kent konseyi çelenk sunumu saygı duruşu istiklal marşı ile başlıyoruz. Yürüyüş koluna geçmeden de 10.15 te Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ressam Mehmet Yücetürk sanat merkezi önünde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün okullar arasında düzenlediği yarışma sonuçlarını değerlendirilmiş ve bir ödül töreni yapılacak. Ardından eski adliyenin önünden yürüyüş bando eşliğinde yürüyüşe başlanacak. 10.45’e kadarda izzet baysal anıtı önünde sonuçlanmış olacak. Her zaman olduğu gibi orada çelenklerin sunumu gerçekleşecek. İzzet Baysal Üniversitesi son 2 yıldır üniversiteyle bütünleşme adına üniversite mezunlar derneği adına da çelenk sunumu yapılacak. Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerimizle de temas sağlanmış oluyor.  Ahmet Baysalımız sağlık sorunları nedeniyle aramızda bulunamayacağından dolayı mektubunu izzet baysal mütevelli heyetinden Mustafa Bey bizlerle paylaşacak. 11 Mayıs saat 14.00 te de sosyal sorumluluk ödülü sahibini ticaret odası salonunda buluyor. Bu sene ilk kez iyilik teması bir fotoğraf yarışması düzenlendi. Seçici kurulumuz değerlendirdi. Mehmet Yücetürk sanat merkezinde sergilenecek ve sahiplerini bulacak. Saat 18.00 te İzzet Baysal müzesinin gezinti yapılacaktır. Necip fazıl kültür merkezinde Köroğlu Türk halk müziği konserini gerçekleştirecek.”

12 Mayıs Pazar

12 Mayıs Pazar günü halk yürüyüşü yapılacak. İzzet Baysalımızın Üniversitesindeki anıt mezarından şehir merkezindeki Anıtpark’ta sonlanacak. Bu yürüyüş bir koşu değil katılım olacaktır. Gönüllü öğrencilerimiz görev aldılar. Orada aktiviteler yapacaklar. Farklı ve renkli bir yürüyüş olacak. Katılımcılara öğünün anlamını taşıyan yelek ve şapka verilecektir. 35. Yılın anısına.  Mehmet Yücetürk sanat merkezi önünde ikramları olacaktır. Akşam Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfının Türk sanat konseri Necip Fazıl salonunda sonlandırılmış olacaktır.”

Editör: Oğuzhan EKE