(HABER: ASLI AKIŞ / BURHAN YEŞİLTAŞ)-Bolu’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Ağaç ve orman sevgisini aşılamak, geleceğe nefes olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı.

Fidan dağıtım törenine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, kurum personeli ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından Kent Meydanına getirilen mavi ladin, kestane, çam, sedir, kızılcık, ceviz, kuşburnu, ıhlamur fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak verildi.

Öte yandan İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

“FİDANLARIMIZ TOPRAKLA BULUŞACAK”

Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, “Kıyamet kopacak bile olsa elinizdeki fidanı dikiniz diyen bir peygamberin ümmeti olarak çok önemli bir etkinlik için huzurlarınızdayız. Teveccühünüzden dolayı teşekkür ediyorum. Orman Haftası münasebetiyle toprakla buluşturacağımız bu ağaçlarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“2 BİN 500 ADET FİDANI ÜCRETSİZ DAĞITTIK”

Etkinlikte konuşan Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, “Tüm halkımızın Ağaç Bayramı ve Dünya Ormancılık Günü tebrik ediyorum. Malumunuz 21 Mart günü olumsuz hava koşulları nedeniyle ücretsiz fidan dağıtımı etkinliğimizi bugüne erteledik. Bugün itibariyle toplamda 2 bin 500 adet fidan ücretsiz olarak Orman Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde dağıtılacak” dedi.

“İLÇELERİMİZ DAHİL 20 BİN FİDANI HALKIMIZA DAĞITTIK”

Şentürk, ilimiz genelinde dağıtımı yapılacak fidan sayısından bahsederek; “Tabi bu fidanlarda çoğunlukta meyve fidanı, ıhlamur, kızılcık, alıç, ceviz bunun yanı sırada ormanlara dikilen fidanlardan çam, sedir gibi fidanlarımız var. Vatandaşlardan isteğimiz alınan fidanları dikerlerken mutlaka dışındaki poşetlerini yırtarak diksinler. Bunları toprakla buluştursunlar. Bolu genelinde de bu etkinlik kapsamında toplamda tüm ilçelerimizde dahil 20 bin fidanı Orman Bölge Müdürlüğü olarak halkımıza dağıtmış ve toprakla buluşturmuş olacağız.” İfadelerini kullandı.

“ORMANLARIMIZIN ÖNEMİ GİDEREK ARTIYOR”

Küresel iklim değişikliğine dikkat çeken Şentürk; “Yalnızca bugün değil, aslında her gün ormanlar günü. Ormanlar günü biliyorsunuz son zamanlardaki iklim değişikliği ve küresel ısınma nedeniyle önemi giderek artıyor. Gerek fidan dikimi olsun, gerekse orman koruma açısından olsun bizler Türk milleti olarak üzerimize düşeni her zaman yaptık. İnşallah bundan sonra da yine yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde fidanlar Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

Fidan Dağıtımı (6)Fidan Dağıtımı (5)Fidan Dağıtımı (4)Fidan Dağıtımı (3)Fidan Dağıtımı (2)Fidan Dağıtımı (1)

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ