(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu’da eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere, havuz suyu operatörlüğü sertifikası verildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (SÜYAM) havuz suyu operatörü yetirmek için eğitim verildi. Üniversite yüzme havuzunda 24 katılımcıyla gerçekleştirilen eğitimler 88 saat sürdü. Eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere, belgeleri takdim edildi.

Belge takdim programında konuşan SÜYAM Müdürü Prof. Dr. Hanifi Üzüm katılımcıların yeni bir alanda yetkinlik kazanmalarından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Üzüm, “Havuz suyu kalitesinin toplum sağlığını etkilediği düşünüldüğünde verdiğimiz belgenin ne kadar önemli olduğu anlaşılabilir. Özellikle Turizm ve Eğitim amaçlı Bolu ve ilçelerinde faaliyet gösteren yüzme havuzlarında görevli teknik personelin niteliğini artırmaya yönelik verilen eğitimde;  havuz suyundan kaynaklanan hastalıkların en aza indirilmesi, havuz suyu hijyeninin belirlenen standart değerler arasında izlenmesi ile güvenilirlik ve estetik açıdan doğru ve sürekli olarak insan sağlığı açısından problemsiz hale getirme işlemini yapabilen havuz operatörü yetiştirilmesi önemli” dedi.

BAİBÜ yüzme havuzu, 7 Mayıs 2024 tarihinden itibaren hafta içi ve sonu dahil olmak üzere sabah saat 9.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında serbest kullanıcılara ve eğitim gruplarına açılacak.

Editör: Oğuzhan EKE