(Haber: Oğuzhan Eke / Fotoğraf: Servet Gökçek) - Bolu’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması gerçekleştirildi. Demokrasi Meydanı’ndan, Kent Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

foto galeri gif-2

1 Mayıs kutlamaları kapsamında Demokrasi Meydanı’nda KESK, Eğitim-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Tarım Orman-İş Sendikası, Bolu Halkevi, TMMOB, Emek Partisi, SOL Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye İşçi Partisi bir araya geldi. 100’ü aşkın kişinin katılımıyla İzzet Baysal Caddesi üzerinde yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında sloganlar atıldı. Kortej yürüyüşü Kent Meydanı’nda, 1 Mayıs kutlamaları için hazırlanan alanda sona erdi.

“İNSAN HAKLARIMIZ BİLE AYAKLAR ALTINA ALINIYOR”

Alandaki katılımcılara seslenen Dilek Çakman, “Savaş ve çatışmalarla, nükleer santrallerle, siyanürlü maden aramalarıyla, atmosfere, toprağa saldığı zehirli gazlarla, atıklarla doğamız mahvediliyor. İster mavi yakalı, ister beyaz yakalı… İster asgari ücretli olalım, ister emekli… İster küçük esnaf olalım, ister çiftçi… İster atık kâğıt işçisi olalım, ister en temel hakkı olan barınma hakkı yok sayılan yurtsuz üniversite öğrencisi… Hiç fark etmiyor. Her krizin faturası bizlere kesiliyor. Her sabah yoksulluğun işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz. Çocuklarımızın geleceği, BESEM ve ÇEDES projeleriyle karartılıyor. Bu ülkede her 5 çocuktan birisi, daha hayatının ilkbaharında işçi olarak çalışıyor. Kaldırılmayan mülakat sistemiyle, torpilin kapısı sonuna kadar açılıyor, liyakat yok sayılıyor. Her gün ortalama 5 canımız işçi cinayetleriyle hayattan koparılıyor. Sendikal hak ve özgürlüklerimiz, toplu sözleşme ve grev hakkımız bir yana en temel insan haklarımız bile ayaklar altına alınıyor” dedi.

Konuşmanın sonunda türküler söylenerek, halay çekilmesiyle 1 Mayıs kutlamaları sona erdi.

Editör: Oğuzhan EKE