(Haber: Mehmet Şah Elkatmış) - AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki çalışmalara katıldı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta meydana gelen ve 9 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazasını tüm yönleriyle araştırmak üzere, TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu kuruldu.

Komisyon başkanlığını AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun yaptığı komisyonun, Başkanvekilliğini ise AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek yapıyor.

Çalışmalarını sürdüren komisyon, toplantılarına devam ediyor. Toplantılara ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Bolu Milletvekili Coşkunyürek, “Devlet Su İşleri Genel Müdürü Sn. Mehmet Akif Balta, AFAD Başkanı Sn. Okay Memiş ve kurum bürokratlarının katılımlarıyla; TBMM Başkanlığı Erzincan’ın İliç İlçesindeki bir altın madeninde meydana gelen kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nda toplantımızı gerçekleştirdik” dedi.

KOMİSYON ERZİNCAN’A GİTTİ

Komisyon üyeleri kazanın meydana geldiği İliç’teki maden sahasında incelemelerde bulunmak üzere Erzincan’a geldi. İlk olarak Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’yu ziyaret eden komisyon üyeleri konuya ilişkin bilgi aldılar. AK Parti Bolu Milletvekili Coşkunyürek, çalışmalarda yer aldı.

“SORU İŞARETİ KALMAYACAK ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ”

Kimsenin kafasında soru işareti bırakmayacak şekilde çalışacaklarını belirten komisyon başkanı Uslu, “Hiç kimsenin aklında soru işareti kalmayacak şekilde çalışacağız. Herkesi mümkün olduğunca dinleyeceğiz. Çünkü komisyonumuzun kuruluş amacı bir bu kazadaki ihmal sürecini araştırmak ama onun kadar önemli bir konuda bundan sonra bu tür kazaların olmaması için atılması gereken adımları teşkil etmek olacak. Tabii ki komisyonumuz bir amacı daha var. Altın madencilik konusu ve madencilik konusu hassas bir konu. Önce insan, önce çevre sonra madencilik anlayışıyla güvenilir ve sürdürülebilir bir altın madenciliği politikası, bir madencilik mimarisi nasıl kurgulanabilir bu konuda da fikirlerimizi yaptığımız çalışmalar sonucunda oluşan kanatları raporumuza belirteceğiz. Umuyoruz ki bu rapor bundan sonra Türkiye'deki güvenilir ve sürdürülebilir madencilik sürecinde yeni bir kapı olacak” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE